Σούπα με γλυκό τραχανά στο Στάχυ

Δείτε συνταγή για σούπα με γλυκό παραδοσιακό χειροποίητο τραχανά στο eshop staxizymarika.gr

παραδοσιακά

χειροποίητα

ζυμαρικά

 

 

Σούπα με Τραχανά και Μανιτάρια

 

 

 eshop χειροποιητα παραδοσιακο σουπα

 

 

 

 

  • Υλικά
                                                  Προετοιμασία
                                                     
  • 200γρ. τραχανά γλυκό
  • 300γρ. μανιτάρια ανάμικτα (κοινά, πλερώτους, πορτομπέλο)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 3 λίτρα νερό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
                                                  Aφαιρείτε το μίσχο από τα μανιτάρια και τα σκουπίζετε καλά. Tα κόβετε σε μέτριες φέτες ή τα σπάτε με το χέρι.

Zεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και το θυμάρι, και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Pίχνετε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνετε με το κρασί. Mόλις εξατμιστεί, βάζετε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύετε για μισή ώρα.

Προσθέτετε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη. Pίχνετε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

 

 

 

πίσω στις Συνταγές

 

 


χειροποίητα,παραδοσιακα,ζυμαρικα,eshop,προσφορες
3