Χυλοπίτες με κοτόπουλο στο Στάχυ

Χυλοπίτες με κοτόπουλο στο staxizymarika.gr

παραδοσιακά

χειροποίητα

ζυμαρικά

 

 Χυλοπίτες με κοτόπουλο και Μανιτάρια

 

 

 χειροποιητα παραδοσιακα ζυμαρικα κοτοπουλο

 

 

 

 

  • Υλικά
                                                  Προετοιμασία
                                                     
  • 1 Στηθος απο κοτόπουλο
  • 250 γρ χυλοπίτες
  • 2-3 πιπεριες σε χρωμα επιλογης σας
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ή 4 φρεσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κύβο απο ζωμό κότας
  • 2-3 κουτ. σουπας κρέμα τυριού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
                                                 
  • Βαζουμε σε αντικολλητικο χαμηλο σκευος 3-4 κουταλιες σουπας ελαιόλαδο και αφηνουμε να καψει σε δυνατη φωτια.
  • Ψιλοκοβουμε τις πιπεριες και το κρεμμύδι και κοβουμε σε λεπτες φετουλες το κοτόπουλο, αφου καψει το λάδι σοταρουμε το κοτοπουλο μεχρι να ασπρισει και μετα ριχνουμε μεσα τις πιπεριες το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, αφηνουμε λίγο μεχρι να απορροφήσει τα υγρά απο τα μανιτάρια.
  • Ωστοσο σε 500 γρ βραστό νερο ρίχνουμε μεσα τον ζωμο και αφου απορροφηθούν τα υγρα απο το κοτόπουλο και τα λαχανικα ριχνουμε τον ζωμο μεσα κ αφηνουμε για 15' με 20' να μαγειρευτουν καθώς προσθετουμε αλατοπίπερο καλο θα ειναι πιπέρι φρεσκοτριμμενο.
  • Για τις χυλοπίτες, σε ενα κατσαρολακι βραζουμε νερο το αλατιζουμε και ρίχνουμε τις χυλοπίτες για 1' με 2' να μαλακωσουν μετα στραγγίζουμε κρατώντας λιγο απο το νερο.
  • Αφού εχει σχεδον απορροφήσει το ζωμο το κοτόπουλο ρίχνουμε μαζι μεσα τις χυλοπίτες και προσθέτουμε το νερακι που βραζαμε πριν σχεδον 1 κουταλια της σουπας σερβιρισματος ανακατεύουμε καλα ολα τα υλικα μεχρι να φυγουν ολα τα υγρά.
  • Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας καλά. Μπορούμε να ρίξουμε λίγο ωμό σκορδόλαδο και να τρίψουμε λίγο πιπέρι από πάνω. Έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή απόλαυση!

 

 

 

πίσω στις Συνταγές

 

 


χειροποίητα,παραδοσιακα,ζυμαρικα,eshop,προσφορες
3